Wednesday, August 29, 2007

Zico'yu göndermek...

Birileri Zico'yu göndermeyi kafasına koymuş. Sürekli kötüleniyor ne yapsa yaranamıyor...

Antep maçına farklı bir 11'le çıkınca olmaz dediler yapılamaz dediler. Ama biliyorlar mı ki Manchester United'da Chelsea'de bunu 3 senedir yapıyorlar. Kısa aralıklarla çok maç yapan takımların artık başka çaresi yok. Bu rotasyon şart, bakın Zico Ertuğrul gibi ağlamıyor hiç yok şu maç aklımızdaydı, yok çok yorulduk.

Fenerbahçeliler en az ilk 11 kadar kaliteli 2. bir takımları olduğu için mutlu olmalılar. Halbuki bunun yerine basın ve bazı yazarlar tarafından sürekli o oynasın bu oynasınla akıllarını bulandırıyorlar.

Kim çıkarsa çıksın sahaya çıkan Fenerbahçe'dir.

Bu akşam şampiyonlar liginde var olma maçımız var. Ben Fenerbahçe'nin bu maçtan istediği sonuçla sahadan ayrılacağına gönülden inanıyorum. Zico ile Fenerbahçe Kiev maçları hariç Avrupa oynadığı en iyi futbolu oynadı geçen sene. Bu sene daha da iyi olacak. Biraz sabır sadece.

Zico Brezilya'lı yapısı gereği futbolu oynamaya çalışıyor. Beğenilmeyen Sivas maçında Sivas'ın 3 pozisyonu var. Peki başka? başka birşeyi yok. Kezman biraz gününde olsa maç 2-0 olacak Sivas disiplinini erken kaybedecek ve maç belki farka gidecekti.

Unutmayalım, Galatasaray ilk senesinde Derwall'i kovmuştu o hafta sonu BJK puan kaybedince bunu gizlediler. Sonra Derwall Türkiye'ye futbolu getirdi oldu, bizde yedik.

Beşiktaş'ta Gordon Milne'e neler söylediler ama 3 sene kemiksiz şampiyonluk verdi onlara.

Bize en iyi futbolu oynatan Löw'u kovduk, Paerria ilk sene sonunda şampiyonluğa rağmen kaçtı. Ya Daum, futbolu bilmiyor dediler sonra arkasından ağıt yaktılar...

Bir şeyi anlamakta fayda var, dünyada artık rakibe 90 dakika durmadan basacak ezecek bir takım yok. Bunu kimse yapamıyor. En iyi takım bile pozisyon verir, hele kazanmak için oynayan daha çok pozisyon verir. O yüzden Fenerbahçeliler imkansızı istemeyip kendilerini mutsuzluğa itmesinler.

Takımlarına, hocalarına, oyuncularına inansınlar ve sabırlı olsunlar.

No comments: